Aanpak overlast bij scholen succesvol

0
390
Zuidhorn atlasstraat overlast-1

ZUIDHORN – De aanpak van jongeren die overlast veroorzaken rond de scholen in Zuidhorn begint steeds succesvoller te worden. Afgelopen weekend werden zes jongens op heterdaad betrapt toen zij rondhingen bij de school aan de Atlasstraat. Het bleek dat de groep een aardige bende had gemaakt. Na het krijgen van een bekeuring mochten ze ook nog eens zelf alles opruimen.
Al enkele weken wordt overlast gemeld bij de scholen. Sinds vorig weekend is het eerste succes te melden. Wijkagent Remco van Aalst: “Collega’s kregen een melding van twee omwonenden. Van een afstandje hebben ze even gekeken en zagen diverse jassen liggen. Ook lagen er lege blikjes energiedrank en bierflesjes op de grond. Dat geeft veel overlast omdat kleine kinderen ermee in aanraking komen.”
De groep van zes pubers werd ‘overlopen’ door de twee agenten, waarna de hele groep een bekeuring kreeg. “De jongens waren 17 en 18 jaar. Ze hebben een boete gekregen van € 80,-,” zegt Van Aalst. Volgens de wijkagent is het belangrijk dat mensen het doorgeven als er overlast is, zodat hij in kaart kan brengen waar de problemen spelen. “Mensen kunnen naar de gemeente gaan en de politie bellen. Het is fijn als ze het achteraf zeggen, maar het zou beter zijn om direct de politie te bellen. Dan kunnen wij optreden.”