Ons Ideaal huldigt twee leden voor 60 jaar muzikant

0
143
jubilarissen ons ideaal

GRIJPSKERK – Tijdens het pepernotenconcert van zaterdag 24 november, gegeven door fanfarecorps Ons Ideaal te Grijpskerk zijn twee leden in het zonnetje gezet. Dhr. M. Snapper van de KNFM afd. Groningen heeft de heren Azing Johan Maat en Lukas Cazemier gehuldigd voor het feit dat zij beiden 60 jaar lidmaatschap van de KNFM hebben bereikt. Azing Johan Maat is begonnen in 1952 als slagwerker te Garmerwolde en werd op op 16 oktober 1962 lid van Ons Ideaal. Azing bespeelde eerst de althoorn en is later al gauw overgegaan naar de Bes Bas. Van de 50 jaar lidmaatschap Ons Ideaal heeft hij dus 49 jaar in het bestuur gezeten. Lukas Cazemier is zijn muzikale loopbaan begonnen in 1952 bij de Woudklank te Grootegast. In 1959 verhuisd naar Grijpskerk en lid geworden van Ons Ideaal. Hier bespeelde hij de tuba en

is later overgegaan naar de trombone, welke hij nu nog bespeeld. Hij is nu 53 jaar lid van Ons Ideaal en heeft 37 jaar deel uitgemaakt van het bestuur. Dhr. Snapper had voor de beide heren de bondsspeld van 60 jaar en daarbij hoort ook een certificaat. Het jubileum van de heren Maat en Cazemier, is voor het fanfarecorps Ons Ideaal aanleiding om ze te benoemen tot Ere lid van de vereniging. Hen werd een oorkonde en een bloemstuk overhandigd.