Sinterklaas slaat eerste paal starterswoningen

0
178
Zuidhorn Sinterklaas slaat paal-3

ZUIDHORN – Afgelopen vrijdag werd de start van de bouw van de starterswoningen in de Oostergast gevierd met een feestelijke happening rondom het slaan van de eerste paal. Een mystery guest, zo hield de gemeente Zuidhorn de aankondiging spannend, zou deze taak op zich nemen. Na een week lang peinzen bleek het om niemand minder dan Sinterklaas te gaan. Aan de Goedheiligman de eer de allereerste paal er persoonlijk met hamer er in te slaan. En hoewel de beste man al op leeftijd is, liet hij zien aan kracht nog niks te hebben ingeboet. Zich volledig richtend op zijn taak, verloor hij zelfs zijn mijter. Een goed begin is het halve werk, dat is wel weer duidelijk. Bouwbedrijf Simon Benus uit Stadskanaal is nu de eerste van de vier bouwers die begint met de bouw van de starterswoningen aan de Atlasstraat. In totaal gaat het om 23 starterwoningen, waarvan er in korte tijd al 13 zijn verkocht, in dit plan.