Zuidhorn krijgt Zwembad van het jaar

0
228
zwemcentrum Kollum

ZUIDHORN / KOLLUM – ZwemCentrum Kollum is door de Nederlanders verkozen tot Zwembad van het jaar 2012. Daarmee mag het ZwemCentrum zich een jaar lang beste van Nederland noemen.

Uiteraard zijn eigenaren Hans Pantjes en Michel Vaatstra ontzettend blij met deze “kroon op de inzet”, zoals Michel Vaatstra laat weten. “De telefoon staat hier roodgloeiend! De klanten moesten ons waarderen met een cijfer en 1270 mensen hebben ons gemiddeld een 9,6 gegeven. Daarmee werde we verreweg het hoogst gewaardeerd van heel Nederland. Als zoveel mensen zeggen dat je een 9,6 verdiend, dan is dat een hele mooie monitoring van onze organisatie.” Daarbij is hij direct ook even vooruitstrevend als altijd. “Als ondernemer zeg ik dat er dus nog 0,4 plek voor groei is.”

Samen met al het personeel vierden de eigenaren een terecht feestje. Ook de klanten zullen meedelen in de feestvreugde, maar hoe zijn de heren nog niet uit. Ze hebben dan ook genoeg aan hun hoofd, aangezien ze druk zijn met de bouw van het ZwemCentrum Zuidhorn. Begin 2013 zal deze tweede vestiging met hetzelfde concept als Kollum de deuren moeten openen. “we worden groter maar willen tegelijk klein blijven”, haast Hans zich te zeggen. “Wat ik daarmee bedoel is dat we niet de fout willen maken dat de individuele aandacht op de achtergrond gaat raken. Daarom investeren we continu in goede medewerkers die ons concept met hart en ziel kunnen uitdragen.”

“Juist in tijden van bezuinigingen, waarbij gemeentes overwegen moeten om hun zwembad te sluiten omdat er elk jaar geld bij moet, is de opzet van ZwemConcept uniek”, aldus Michel. “Door onze aanpak wordt de kwaliteit en de efficiency van het bad verhoogt. Hierdoor ontstaat een gezondere kosten-baten situatie. Gemeentes willen graag voldoen aan de verantwoordelijkheid van het bieden van zwemonderwijs maar af van de zorgen van financiële tegenvallers. Hiervoor bieden wij de perfecte oplossing, ZwemCentrum Kollum is een schoolvoorbeeld waar dit is gelukt.”