De Marnevliegers heeft succesvolle duivententoonstelling achter de rug

0
1522
Warfhuizen duivententoonstelling

WARFHUIZEN – Duivenvereniging de Marnevliegers kan weer terug zien op een zeer geslaagde duivententoonstelling, Er waren 160 duiven ingezet die door twee keurmeesters zijn beoordeeld op hun kwaliteit. Zij kwamen tot de slotsom dat de ingezonden duiven van goede kwaliteit waren. Na de klasseringen te hebben opgemaakt kwamen de volgende liefhebbers naar voren voor de collectie prijzen: 1e col-prijs: R. Meijer uit Eenrum met 634.25 punten; 2e col-prijs G. v/d Hoek uit Aduard met 634,25 punten; 3e col-prijs: J.J. Rop & Zn uit Uithuizen met 633 punten; 4e col-prijs: H.K. Postma uit Eenrum met 633 punten; 5e col-prijs: M. Klont uit Pieterburen met 632,50 punten. De prijs voor de mooiste duif van de tentoonstelling ging naar L.T. Baar uit Roodeschool.

Na opening om 16.00 uur liep de zaal gestaag vol en om 18.00 uur waren alle stoelen bezet. Het rad van fortuin draaide geregeld en vele toeschouwers gingen dan ook met een mooie vleesprijs of andere lekkernij naar huis. Na de jaarlijkse duiven- en bonnenverkoop, was de prijsuitreiking en konden de liefhebbers hun duiven weer uitkooien en voldaan naar huis gaan.

Warfhuizen duivententoonstelling-3

Warfhuizen duivententoonstelling-6

Warfhuizen duivententoonstelling-4