Nieuwe Zwemcentrum Zuidhorn hopelijk 1 maart open

0
153

ZUIDHORN – Zwembad de Waterborgh in Zuidhorn sluit op 31 december definitief haar deuren. Daarna wordt het wachten van de inwoners van de gemeente. Hoewel de bouw van het nieuwe zwembad in het dorp gestaag vordert, zal de het gebouw niet op 1 januari 2013 gereed zijn voor opening. Eigenaren Michel Vaatstra en Hans Pantjes verwachten dat het zwembad op 1 maart 2013 zijn deuren zal openen.

De vertraging in de bouw wordt door meerdere factoren veroorzaakt. Zo is er op bepaalde punten gekozen voor hogere kwaliteit van materialen voor een langere levensduur en voor onderhoudsgemak van de accommodatie. De staalconstructie is daarom gegalvaniseerd en de kleedkamers, perrons, wanden en het gehele bassin worden betegeld. Daarnaast waren er tegenvallers in verband met de droogtijd van vloeren en wanden.

Zwembad de Waterborgh zal desondanks haar deuren sluiten op 31 december. Op zaterdag 29 december wordt er een feestelijke slotdag georganiseerd waar iedereen aan deel kan nemen. Na de sluiting van De Waterborgh mogen alle doelgroepzwemmers van dit bad kosteloos gebruik maken van de accommodatie in Kollum. Op 28 en 29 december worden hier ook Open Dagen georganiseerd tijdens welke mensen kunnen kennismaken met het unieke concept.