Tom Meijerink

0
282
MMH Tom Meijering-1

Voorzitter Scouting de Brimzen Buitenpost

“Het mooiste is dat we naar buiten kunnen, want natuur is een belangrijk deel van scouting. Verder gaat het vooral om samen dingen doen. In groepjes worden er opdrachten gedaan, waarbij een stukje sociaal voelendheid centraal staat. Uiteraard is het survivalen en overleven een onderdeel van de opdrachten. In het juniorscoutsboekje worden onderdelen als knopen leggen, vuur maken en werken met de bijl afgevinkt. Eigenlijk alle kinderen zullen het leuk vinden, als ze maar niet bang zijn om vies te worden. Het wil wel eens gebeuren dat je onder de modder weer thuiskomt. We doen veel leuke dingen, zoals de natuurwerkdag of een nachthike. Hoogtepunt is wel de Yoti Yota, een landelijke evenement waarbij er via amateurradiofrequenties contact wordt gelegd met andere scoutinggroepen. De scouts die naar een groep hoger gaan, vliegen dan letterlijk over met een kabelbaan. Echt een moment waarop gemarkeerd wordt: deze vaardigheden heb je nu, dus je mag een groep hoger.

Zelf ben ik pas op late leeftijd gegrepen door het scoutingvirus. Mijn dochter ging bij scouting. Ja, er zijn genoeg meisjes ook lid, bij de seniorscouts hebben we momenteel zelfs meer vrouwen dan mannen. Toen mijn dochter lid werd, zat de club al een jaar zonder voorzitter. Het is zo’n gezellige club, ik vond dat zonde en inmiddels ga ik alweer mijn derde jaar als voorzitter in. We hebben aardig wat leden, waarvan overigens niet iedereen actief is. Maar bij de jongste groepen, de bevers, de welpen en de juniorscouts zitten al 64 kinderen. Voor de juniorscouts hebben we zelfs een wachtlijst. Daarnaast hebben we nog de seniorscouts, explorers en de stam. Al deze groepen komen per leeftijdscategorie één keer per week bijeen.

De opkomsten hebben net een poosje stilgelegen, omdat ons clubgebouw in de zomer in de brand is gestoken. Muziekvereniging Concordia heeft haar gebouw beschikbaar gesteld, zodat we nu daar weer door kunnen. Met de verzekering hebben we net alles rond, dus momenteel wordt het deel van het clubgebouw wat behouden is, schoongemaakt en dan gaan we vol goede moed weer opbouwen. Of het mooier wordt uiteindelijk? Dat hoop je altijd natuurlijk. We gaan er in elk geval op vooruit. De vorderingen zijn te volgen op onze website: www.debrimzen.nl.”