Actie Balmahuisterweg in Niehove succesvol

0
190
Petitie Niehove

NIEHOVE – De bewoners van het dorp Niehove en omgeving maken zich ernstig zorgen over het niveau van onderhoud van de Balmahuisterweg. Daarom is de vereniging van Dorpsbelangen Niehove een petitie gestart en zijn er handtekeningen ingezameld. In een paar dagen tijd tekenden alle inwoners van het dorp hiervoor. Afgelopen donderdag werden deze overhandigd aan Klaas-Wybo van der Hoek van Groen Links, als vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Zuidhorn.

Naast Groen Links stuurden ook het CDA, ChristenUnie en de PvdA vertegenwoordigers naar de bijeenkomst. Hoewel er in de Wegenvisie 2012-2014 staat aangegeven dat de ontsluitingsroute van Niehove naar de Friesestraatweg over de Frytumerweg en Balmahuisterweg gezien wordt als een weg met een zeer laag onderhoudsniveau, luisterden ze allemaal aandacht naar het pleidooi. Het CDA ziet geen ruimte is het vastgestelde beleid, maar de ChristenUnie geeft wel aan leefbaarheid hoog in het vaandel te hebben staan. Groen Links gaf aan dat de staat van onderhoud van de weg door de gemeenteraad waarschijnlijk te positief bevonden is. De PvdA gaf een kleine opening: de wegenvisie is tijdelijk, tot 2014. Volgend jaar begint de voorbereiding van de nieuwe wegenvisie.