De allerlaatste taart van het jubileumjaar!

0
1485
Grootegast de taart Jan kuiperschool-1

GROOTEGAST – Dit hele jaar vierde de Streekkrant haar vijfjarig jubileum en daarom is er bijna wekelijks een overheerlijke slagroomtaart uitgedeeld aan iemand die net als ons, ook iets met het getal vijf heeft. Deze week is de allerlaatste taart, het hele jaar beschikbaar gesteld door Bakker Hamersma uit Grootegast, weggegeven aan de Jan Kuipersschool in Grootegast.

Grietje van der Vaart, zelf werkzaam op de school als intern begeleider, nadat ze jaren lesgaf aan groep drie, heeft de school opgegeven. “Hoe kom je erbij?”, zegt ze lachend, “Nou, gewoon eens goed nadenken!” Het leverde een indrukwekkende parade aan 5-en op. “Er werken 5 leerkrachten die in de jaren 50 (10×5) zijn geboren. Directeur Kees Sikkema is geboren in 1950, dit jaartal is een veelvoud van 5. Juf Rineke van Bemmel, juf Martje de Boer, juf Grietje van der Vaart en meester Melis de Vries zijn allemaal geboren in 1955, ook dit jaartal is een veelvoud van 5. Aan de school werken totaal 3 x 5 = 15 leerkrachten en de leerlingen zijn verdeeld over 2 x 5 = 10 groepen. Zij zijn 5 dagen per week meer dan welkom op school”, vertelt ze. “Bovendien, de Jan Kuipersschool is één van de scholen van Penta (=5) Primair.”