de Uutlooper week 50

0
180
Kornhorn Maranathaschool uutloop-1

IVN, Staatsbosbeheer en Mien Westerkwartier, hebben gezamenlijk de Uutlooper opgestart, de agenda voor buitenactiviteiten in het Groninger Westerkwartier. Bij de activiteiten op de agenda staan drie zaken centraal, Ontdekken, Doen en Genieten. Ze worden overzichtelijk verdeeld halfjaarlijks op een flyer gepresenteerd. Daarnaast zijn ze weer te vinden op de website www.uutlooper.nl. Aanmelden voor plaatsing op de Uutlooper staat vrij aan een ieder en kan ook via de website.

19 december – 18.30 uur – Sfeervolle wandeling in het Kerstverhaal

De Maranathaschool organiseert in samenwerking met beide kerken in Kornhorn een wandeling door het Kerstverhaal. “De insteek is dat ouders met hun kinderen de tocht kunnen lopen”, vertelt Ettie Kuiper van de Maranathaschool. “Twee jaar geleden hebben we het voor het eerst georganiseerd en toen liepen er 180 man door het Kerstverhaal.” En dan ook letterlijk. “De start is op het schoolplein, waar iedereen zich moet laten inschrijven door Herauten, want dat is wat keizer Augustinus immers heeft gezegd.” De wandelaars lopen richting het Curringherveld, het natuurgebied dat de school heeft geadopteerd, en komen dan de herberg tegen, waar twee vreemden net zijn vertrokken. “Er wordt gezongen bij de schuur, de mensen lopen langs de wijzen, de herders met echte schapen en komen uiteindelijk bij de Kerststal. Daarna lopen ze door naar de kerk, waar de wandeling eindigt met warme chocolademelk en beschuit met muisjes.” De kinderen van de school kijken er al enorm naar uit en zijn al helemaal in de kerststemming.

Helaas is de aanmelding voor de wandeling inmiddels gesloten.