Kerstroute Ulrum weer gezellig

0
170
Ulrum kerstroute

ULRUM – De kerstroute die zaterdag traditiegetrouw in Ulrum werd gehouden was weer een gezellige en sfeervolle happening. De kerstroutecommissie van Dorpsbelangen organiseert al een vijftal jaren een kerstroute in het centrum van het dorp. In het centrum van het dorp waren zaterdag van vier tot acht uur de winkels en galerieën geopend. Drie van de vier kerken waren open en daarin kon men genieten van muziek. De jeugd van showband DOS trad er op, d’olle muzikanten speelden er, er was een gelegenheidskoor en er was een optreden met piano en dwarsfluit. Uiteraard klonk er in de kerken ook orgelmuziek. In de Gereformeerde kerk werd de jeugd getrakteerd op een jeugdfilm, zelfs compleet met popcorn. Het dorpskantoor van project 2034 had open huis. Ook daar traden d’olle muzikanten op. De straten in Ulrum waren sfeervol verlicht met kaarslicht en op diverse plaatsen brandden vuurkorven. Helaas bleef het niet de hele avond droog. In het ontmoetingscentrum van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt werden gebruikte kerstartikelen verkocht. Deze waren in de weken daarvoor vanuit het dorp ingezameld. De opbrengst van € 315 gaat geheel naar de voedselbank. Voetvalvereniging VVSV’09 had een partytent opgezet, waarin men kon intekenen voor een aantal miniatuurauto’s. De opbrengst van deze actie ging geheel naar het KIKA-kankerfonds. De jeugdsoos had een kraam op het plein bij de Gereformeerde kerk ingericht. Ook zij deed goede zaken bij de verkoop van glühwein, koffie en snert. Een goede opsteker voor het oudejaarsfeest dat op Oudejaarsavond op dat plein wordt gehouden.