PLACK laat het vuur ontbranden

0
112
Midwintervoorstelling PLACK

NIEKERK – Muziek en verhalen vonden elkaar afgelopen week in de Midwintervoorstellingen die het Platform voor Cultuur en Kunst in de gemeente Grootegast organiseerde. Verhalenvertellers Lucie Pakes en Aafke Hoek vormde de rode draad van de voorstellingen met een verhaal over mensen, hoe mensen veroordeeld kunnen worden en begrip voor elkaar. Muzikanten van de Stichting Muziekonderwijs Grootegast, het kamerkoor Consonans en Piet Buist en Koos Wierenga zorgden voor muzikale ondersteuning bij het verhaal. ‘Vuur’ was het centrale thema wat gekozen was en dat hebben de bezoekers geweten. Spectaculaire licht- en filmeffecten deden het vuur bijna letterlijk ontbranden. Al met al een hele geslaagde tweede editie die de Midwintervoorstellingen vast op de kaart zetten.