Van burgemeester naar journalist en andersom

0
172
Roden Piet Adema bezoekt dekrant-14

Verslaggever en burgemeester nemen een kijkje in elkaars keuken

BUITENPOST – “Dat baantje van jou hè? Dat kan ik ook met gemak,” lachte journalist Johannes Dolislager onlangs naar burgemeester Piet Adema na een raadsvergadering. De burgervader lachte terug: “Ik kan ook wel wat jij doet hoor.” Meteen flitsten de gedachten door de hoofden van beide personen en vijf seconden later was het: zullen we eens van baan ruilen? En zo geschiedde.

Vorige week ruilden de verslaggever van deze krant en de burgemeester voor één dag van baan. Johannes Dolislager ging naar het gemeentehuis in Buitenpost en Piet Adema mocht op pad voor De Streekkrant. Beiden gingen een spannende dag tegemoet waarin ze zaken moesten doen waarvoor ze beide geen ervaring hebben. Natuurlijk hadden ze wel een idee van wat komen zou, maar hoe het zou uitpakken was een verassing.

Adema ging op pad voor een interview. Hij koos daarvoor De 4 Elementen in Stroobos en werkte later op de redactie zijn verhaal uit. Dolislager mocht in het gemeentehuis enkele vergaderingen voorzitten en keek mee terwijl ambtenaren met onder andere handhavingplannen tegen een bedrijf kwamen. Plannen die nodig zijn omdat een ondernemer dingen doet die een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid van omwonenden.

Roden Piet Adema bezoekt dekrant-4

Roden Piet Adema bezoekt dekrant-5

Roden Piet Adema bezoekt dekrant-6