De genomineerden voor de Leefbaarheidsprijs Zuidhorn

0
139

ZUIDHORN – De jury van de Leefbaarheidsprijs Zuidhorn heeft drie aanmeldingen genomineerd voor de Leefbaarheidsprijs 2012. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari wordt de winnaar van de prijs bekend gemaakt. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

De stichting Dorpshuis De Soltketen uit Kommerzijl is genomineerd, omdat het dorpshuis met de inzet van het bestuur, de vele vrijwilligers, dorpsgenoten en met de hulp van meerdere verenigingen gerenoveerd is. De renovatie heeft een enorm saamhorigheidsgevoel gecreëerd. Het hart van het dorp Kommerzijl leeft weer dankzij het bestuur en alle vrijwilligers. Daarnaast is ook de stichting “Grijpskerk Gezellig” uit Grijpskerk genomineerd. Deze stichting heeft het afgelopen jaar vernieuwende activiteiten georganiseerd om het dorp Grijpskerk voor jong én oud leefbaar en vooral gezellig te houden. Wat de activiteiten bijzonder maakt is dat ze georganiseerd worden zonder subsidie van de overheid. Als laatste is de Vereniging Vrienden van de Hamsterborg uit Den Ham genomineerd. Deze vereniging houdt het boerderijkarakter van de enige boerderijborg van Groningen sinds 1987 in stand houdt. De vrijwilligers zetten zich ieder jaar in voor de verzorging van de dieren, het onderhoud van de boomgaard, het organiseren van doe-dagen en exposities.

De gemeente reikt sinds 1998 jaarlijks de Leefbaarheidsprijs uit. De winnaar ontvangt een oorkonde, € 500 en een vermelding op de ‘Wall of Fame’ in het gemeentehuis.