GroenLinks wil meer aandacht voor het openbaar vervoer

0
144

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn moet beter het openbaar vervoer in de gaten houden. Dat vindt raadslid Alex Temmingh van GroenLinks. Vorige week kaartte hij de problematiek aan in de gemeenteraad. Volgens hem staat het verkeer dagelijks al vast op de N355 bij Aduard, maar is het openbaar vervoer geen alternatief omdat ook de treinen en bussen stampvol zitten. "Waarom is de situatie zo slecht?" was zijn vraag. Burgemeester Bert Swart (CDA) hoorde de problemen aan. "Er was een oplossing en dat was de regiotram. Daarmee waren we spekkoper geweest, maar u weet hoe dat gelopen is. Die tram komt er voorlopig niet." Wel wil de burgervader gaan inventariseren hoeveel klachten er zijn. Dit moet samen met het raadslid gebeuren. "Want u heeft volgens mij de meeste klachten binnengekregen."