Vincent van der Veen verlaat raad De Marne

0
191
Afscheid Vincent van der Veen

LEENS – Fractievoorzitter Vincent van der Veen van GroenLinks heeft afgelopen dinsdag de gemeenteraad van De Marne verlaten. Reden daarvoor is dat hij naar eigen zeggen voor zijn werk meer tijd in de Randstad doorbrengt dan in zijn woongemeente. Volgens hem is het daarom beter het stokje over te geven aan een ander. Wel is hij van plan om in de gemeente te blijven wonen.

Van der Veen betreurt zijn stap wel. “Ik had het in de Raad reuze naar mijn zin. Dit is toch wel de mooiste gemeente van Nederland. Het werk beviel me ook goed. Soms moesten we een beetje stoeien voor bepaalde onderwerpen en dat was leuk. Toch zijn er ook nog een hoop andere leuke dingen te doen.”

Het raadslid stond erom bekend dat hij als één van de weinigen uit de regio altijd zijn bijdrage uit het hoofd deed. Iets wat volgens hem heel belangrijk is. “Als je het allemaal opschrijft is het net een spreekbeurt zoals in groep 8. Dan zou je ook kunnen stoppen met vergaderen en je deel in inleveren zodat de burgemeester het kan voorlezen.” Volgens het raadslid maakte deze stijl hem ook flexibeler om in te spelen op de bijdrage van anderen.

Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. “Het bestuur spreekt nu met de mensen op de kieslijst en probeert iemand te vinden.” Hoewel hij vertrekt uit de raad, wil hij wel in De Marne blijven wonen. Helemaal zeker daarover is echter niet. “Het is erg lastig, want ik woon hier met veel plezier. Toch kan het misschien wel anders worden als ik vijf dagen per week in de Randstad ga werken. Dan wordt het onhoudbaar.”