Sjoerd van Klaarbergen

0
196
surhuisterveen Jelmer Serious Request

Sjoerd van Klaarbergen is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van VV Dokkum. Daarmee komt hij terug naar zijn geboortedorp, waar zijn voetbalcarrière ooit begon. Toch is dat volgens hem niet de hoofdreden om juist voor deze club te gaan. “Ik heb gekeken naar wat de club te bieden heeft. Het is namelijk een vereniging met een aardige potentie en volop mogelijkheden. Als trainer ga ik mij inzetten voor het eerste elftal, maar daarnaast wil ik mij in gaan zetten voor de hele vereniging. Er komt als het ware een plan voor de komende vier tot vijf jaar waarin we doelen gaan stellen. Alle teams moeten er beter van worden.” Het voetballeven van Van Klaarbergen is lang. Hij begon bij Be Quik Dokkum en speelde daarna voor VV Kollum, Broekster Boys, Zwaagwesteinde en Eems Boys in Delfzijl. Daar werd hij uiteindelijk ook trainer. Na even bij Poolster in Spijk de leiding gehad te hebben is hij momenteel trainer bij de Sweach in Beetsterszwaag. Toch wilde hij iets nieuws. In juni begint hij aan zijn nieuwe klus. Tot die tijd blijft hij bij de Sweach actief.