Ambtenaren gaan fietsen voor goed doel

0
130

ACHTKARSPELEN – Het personeel van de gemeente Achtkarspelen gaat fietsen voor het goede doel. Door mee te doen aan de lokale campagne ‘op ‘e trapers’ wordt door de gemeente 0,015 euro per kilometer beschikbaar gesteld voor een nog nader te bepalen goed doel. Het streven is om jaarlijks minimaal 40.000 kilometer per jaar te fietsen. Deelnemers aan de campagne kunnen op hun eigen persoonlijke registratiekaart zien hoeveel CO2-uitstoot zij hebben voorkomen door te fietsen, hoeveel sponsorgeld er bij elkaar is gefietst, hoeveel calorieën zij hebben verbrand en hoeveel geld zij hebben bespaard door de auto thuis te laten staan. Op ‘e trapers is een lokale campagne die op uitdagende wijze het fietsen naar het werk stimuleert. In de gemeente Tytsjerksteradiel loopt de campagne al een aantal jaren en is deze zeer succesvol te noemen.