Kerk Oldehove nu van Stichting Oude Groninger Kerken

0
185
overdracht kerk Oldehove

OLDEHOVE – De kerk en begraafplaats van de Nederlands Hervormde gemeente Oldehove zijn afgelopen vrijdag overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken. De stichting heeft daarmee haar vijfenzestigste kerk in eigendom gekregen. Toch betekent de overname volgens voorzitter Gert van den Bremen niet dat de stichting nu de dienst gaat uitmaken in het gebouw. “De kerk is van het dorp. Als het dorp er niks mee doet is het een leeg en dood gebouw.” Hij zei trots te zijn om de nieuwe eigenaar te mogen zijn van de kerk. Volgens burgemeester Bert Swart (CDA) was de overname van de kerk van groot belang. “Op deze manier kunnen we de kerk in stand blijven houden. Het is een levendig gebouw en het is nu aan de bevolking om dat zo te houden.” De stichting betaalde voor de overdracht het symbolische bedrag van één euro.