Mini Green Day steelt de show in Pieterzijl

0
197
Pieterzijl GreenDay

PIETERZIJL – Petra van der Heide en Willeke Kingma hebben de Playbackshow 2013 in Pieterzijl gewonnen. Met hun hilarische Plien en Bianca-lied ‘Tell Him’, wisten ze zowel de zaal als de jury te overtuigen van hun prestatie. Bij de mini’s waren Wessel, Door, Guusje, Luna en Sanne de winnaars met hun versie van Holiday van Green Day.

Zoals in Pieterzijl gewoonte is, opende presentator Dick Tillema uit Kommerzijl de avond met een welkom, waarna de aftrap voor de mini’s was. De elf acts varieerden van Kinderen voor Kinderen tot Coldplay en van Kuikentje Piep tot chickie Shakira. De winaars, het vijftal Wessel, Door, Guusje, Luna en Sanne brachten de klassieker ‘Holiday’ van Green Day. De orginaliteitsprijs ging naar Sanne met haar vrienden uit Sesamstraat en Luna kreeg de aanmoedigingsprijs.

Het was al ruim tien uur toen de Maxi’s, zichtbaar in de zenuwen, op het podium kwamen. En zeg nou eerlijk, waar zie je Gers Pardoel naast Lady Gaga & Beyoncé op het podium. Dennis en Margaretha brachten hun eigen ‘Liefdesduet’ en dat leverde de Orginaliteitsprijs op. Na de pauze bleken de prijswinnaars op het programma te staan. De derde plaats ging naar Eke met het lied ‘Euphoria’ van songfestivalwinnares Loreen. De Kingma’s en Co hadden weer een leuk alternatief met Catootje, wat de tweede plaats opleverde. Willeke en Petra deden een act in een act. Playbackten Plien en Bianca der al lustig op los in het liedje ‘Tell Him’, de beide inwoners van Pieterzijl deden het nog een dunnetjes over, inclusief de overbekende handgebreide truien van de dames Saai. Niks saais aan natuurlijk.