Royale zege Harkema Opeinde, sneue nederlaag Trynwalden

0
152

REGIO – Trynwalden verloor in de slotminuut van VV Roden , terwijl Harkema Opeinde op eigen veld geen spaan heel liet van Harlingen: 7-1. Bergum kwam er thuis tegen SC Erica niet aan te pas. Bergum probeerde het wel tegen titelkandidaat SC Erica, het lukte echter niet. De gasten bleken beter, scherper en krachtiger. Met name spelmaker Jager bleek een plaag voor de ploeg van trainer Jan Bruin. Trynwalden verloor wel heel sneu van Roden, een concurrent in de strijd om degradatie. Roden kwam na achttien minuten op 1-0 via spits Martijn Plukker. Na de thee maakten de gasten echter volkomen verdiend gelijk via Rene Kalsbeek. Trynwalden was na de rust ook duidelijk de betere ploeg. De kansen werden echter niet benut. In de slotminuut sloeg de zwakke thuisclub alsnog toe. Robin Rozema schoot de fortuinlijke gastheren via de strafschopstip naar 2-1. Harkema Opeinde won thuis met 7-1 van Harlingen. Bij rust was het al 2-0 voor de ontketende thuisclub, door doelpunten van Erwin de Wind (mislukte voorzet) en Michael Oost. Wesley de Vries maakte na de thee de 3-0, Oost tekende voor de 4-0, waarna Kennteh Dijkstra namens Harlingen iets terugdeed: 4-1. Via de Vries en Blend Narzingi werd het uiteindelijk 7-1, een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Surhuisterveen deed wat verwacht mocht worden. Het won de uitwedstrijd tegen FFS met 4-1 door doelpunten van Van Dijk, Huitema en Van der Meer.