Sietske Smid

0
203
In beeld Sietske Smid

Afgelopen zaterdag organiseerde Sietske Smid voor de vijfde keer het Open Podium Surhuizum. Een avond vol muzikaliteit. ‘Ik zag een jaar of vijf geleden dat er zoveel gedaan wordt op muziekgebied maar dat dit zo weinig bij elkaar komt. Door het Open Podium te organiseren krijgen jongeren én ouderen de gelegenheid om voor een volle zaal hun muziek te laten horen.’ Voor alle deelnemers, tachtig mensen in totaal, is het elk jaar weer een spannende avond. ‘Iedereen heeft in grotere of kleinere mate last van wat zenuwen. Door het Open Podium wil ik hen podiumervaring op laten doen zodat zenuwen met de tijd minder worden.’ Tijdens het Open Podium is muziek van alle soorten genres welkom, van welk niveau dan ook. De jongste deelnemer is ongeveer zeven jaar oud, de oudste al boven de zestig. ‘En ook zij hebben last van zenuwen.’

Sietske Smid hoopt de komende jaren weer met net zoveel plezier het Open Podium te kunnen organiseren. ‘Het is fantastisch om te zien dat mensen plezier hebben in het maken van muziek. En dat mag van mij best met moderne muziek. Iedere deelnemer promoot in feit zijn of haar eigen muziekinstrument, ieder op hun eigen manier.’

Naast de solomuzikanten was er ook een kinderkoor, een coverband en waren er verschillende dansgroepen.