Achtkarspelen voor behoud kleine scholen

0
158

BUITENPOST – De gemeentelijke politiek in Achtkarspelen is tegen het plan van de Onderwijsraad om scholen met minder dan 100 leerlingen te sluiten. Dat bekrachtigde zij afgelopen donderdag in een motie, die opgesteld was op initiatief van de PvdA. Volgens Jaap Braams (PvdA) is het advies een bedreiging voor het onderwijs op het platteland. José van der Wiel (CDA) sloot zich hierbij aan. “Wij steunen het voorstel. Ook voor het behoud van de identiteit van christelijke scholen.” Steun was er ook vanuit het college. Wethouder Marten van der Veen (FNP) zegt geschrokken te zijn van de opheffingsnorm. “Ik dacht: het is een grap, maar aan de andere kant denken wij ook vaak: dit kabinetsplan past niet bij Fryslân en zeker niet bij Achtkarspelen. Wij kunnen hier nooit mee akkoord gaan. Onze scholen zijn goede scholen.”