Foske Tamar van der Wal en Pim Cazemier sluiten seizoen waardig af

0
179
pim cazemier 10 maart

STREEK – Het was niet haar beste jaar als marathonschaatser, maar uiteindelijk sloot Foske Tamar van der Wal het seizoen afgelopen zaterdag in Den Haag af met winst als ploeg tijdens de Drie Daagse. Deze werd verreden in Dronten, Heerenveen en Den Haag. Na een valse start in Dronten zetten team Okkinga alsnog orde op zaken en mochten Jolanda Langeland, Carien Kleibeuker en Foske Tamar van der Wal zich laten kronen als winnaars. "Het was een leuke afsluiting van het seizoen," blikt Van der Wal terug. Ze vindt de ‘Drie Daagse een “leuk evenement”, maar zou het liever eerder in het seizoen rijden. "Na het natuurijs en alle andere wedstrijden is de grootste zin er wel een beetje af. Eerder in het seizoen is het misschien uit te breiden met een ploegenachtervolging."

Ook Pim Cazemier heeft het seizoen waardig afgesloten. Tijdens de 5000 meter op het KPN Afstanden Neo Senioren toernooi beleefde hij een heerlijk avondje in het eigen Groninger Kardinge. Cazemier zegevierde en dat was meer dan hij had verwacht: "Ik had gehoopt op een persoonlijke record (p.r.) in Kardinge, maar stiekem wilde ik heel graag een zege hier op mijn eigen baan voor het thuispubliek. Beide is gelukt." Tijdens de afsluitende 10 kilometer afgelopen zondag had de zoon van oud top Marathon schaatser Lex Cazemier ook graag gewonnen, maar daar moest hij genoegen nemen met een tweede plaats in 14:06. "Na de 6 seconden die ik tijdens de 5 kilometer van mijn p.r. afreed, kon ik hier ook weer een nieuwe p.r. schrijven en won ik twee seconden. Uiteindelijk een mooie afsluiting van een seizoen waar ik erg van heb genoten," besluit de 23 jarige schaatser uit team CRV-Interfarms met een grijns.

Bauke Mollema tweede in Tirreno Adriatico
Terwijl de wielerwereld al maanden staat te schudden op haar grondvesten rijdt Bauke Mollema onverstoorbaar zijn wedstrijden en doet dat bovendien ook nog eens in blakende vorm. Deze dagen is Mollema actief in de Italiaanse etappekoers Tirreno-Adriatico. Een zevendaagse wielerwedstrijd met onder andere een ploegentijdrit en een afsluitende individuele tijdrit. Maar ook twee bergetappes. En vooral de tweede etappe van Ortona naar Chieti over 230 ging zoals in de planning. De kopman van team Blanco werd zeer knap tweede en moest slechts Joaquim Rodriguez voor zich dulden. “Het ging erg lekker,” beaamt de renner tevreden die een dag eerder zijn bergetappe in het water zag vallen en daardoor een goed klassement kon vergeten. “Zaterdag voelde ik me niet echt sterk, alhoewel de benen aanvankelijk prima voelden. In het slotstuk kon ik niet mee en blies ik mijn benen binnen vijf minuten op. Nu ging het gewoon heel goed. Dat voelt erg prettig en geeft zelfvertrouwen.” Vandaag, (dinsdag) eindigt de Tirreno Adriatico met een individuele tijdrit.

 

 

Mollema blanco tirreno