In beeld – Jelke Jongsma

0
185
In beeld - Kollum - Jelke Jongsma

KOLLUM – In de aankomende meivakantie bestaat de website www.nieuwsuitkollum.nl alweer twee jaar. Twee jaar geleden besloot de inmiddels 14-jarige Jelke Jongsma om een website te bouwen, samen met broer Pieter. In drie dagen tijd was de website een feit. Inmiddels werken zijn broer, vader en moeder mee om de website draaiende te houden. Vader maakt foto’s, zijn broer lost eventuele technische problemen op (ook al kan Jelke daar zelf ook wat van) en zijn moeder kijkt teksten na. ‘De website werd al snel veel bezocht. Na de brand in de molen van Burum en natuurlijk met het nieuws van Jasper S. werd de website heel veel bezocht.’ Jelke zelf filmt voornamelijk voor de website. Bij brand en ongelukken, maar ook bij evenementen. Hij monteert alle filmpjes zelf. Inmiddels komt het nieuws allang niet meer alleen uit Kollum. ‘Al snel deden we nieuws uit heel Kollumerland en ook daar buiten. Maar Kollum blijft het belangrijkst.’ In de bijna twee jaar tijd dat de website bestaat heeft Jelke al veel bijzonders meegemaakt. ‘Sail Kollum was een van de leukste evenementen tot nu toe waar we bij zijn geweest. En dat mijn filmpje van een overval in Buitenpost op Omrop Fryslân kwam was natuurlijk ook heel mooi.’ De ouders van Jelke zijn maar wat trots. ‘Het is prachtig om te zien hoe hij zichzelf hierin ontwikkelt.’