Sluiting Ponderosa opgeheven

0
129

DOKKUM – Discotheek de Ponderosa in Dokkum mag dit weekend weer open. De burgemeester van de gemeente Dongeradeel legde vorige maand een tijdelijke sluiting op vanwege de vele overlast die er in de weekenden in en rondom het gebouw plaats zou vinden.

De eigenaar heeft nieuwe en aanvullende maatregelen getroffen om de veiligheid te bevorderen. Zo komt er extra camerabewaking en moeten bezoekers voortaan entree betalen bij binnenkomst om het in- en uitlopen te voorkomen. Ook zal er scherper gecontroleerd worden op identiteitskaarten en wordt al het glas vervangen door kunststof. Bezoekers die zich niet aan de huisregels kunnen houden zullen een toegangsverbod krijgen. De maatregelen zijn tot stand gekomen in een gesprek tussen vertegenwoordigers van de Ponderosa, de politie, een beveiligingbedrijf en de gemeente.