Vrouw met de hamer – Tiny van der Veen

0
209
TERNAARD - Tiny van der Veen

‘Als achtjarig meisje raakte ik betrokken bij Brassband Euphonia in Ternaard. Ik speel inmiddels al vijfentwintig jaar cornet bij de vereniging en ben sinds twee jaar ook voorzitter van deze club. Ik kan mij geen leven meer zonder muziek voorstellen. Voorzitter zijn is een taak die mij wel past. Ik hou er van om dingen te regelen en te bedenken. We hebben een levendige, bloeiende vereniging. We spelen in de vierde divisie en doen het daarin niet slecht. Bij het laatste Nederlandse Brassband Kampioenschappen zijn we tweede geworden. Het is voor ons een doel om ook eens eerste te worden tijdens een NBK. Tot nu toe is dat jammer genoeg nog nooit gelukt, dus dat is een doel waarvoor wij willen werken.

We hebben een hechte vereniging met trouwe leden. De meeste leden spelen al jaren bij het korps en daardoor kennen we elkaar ook erg goed.

Als korps zijn we erg actief in het dorp maar ook daarbuiten. Ieder jaar hebben we in april een concert speciaal voor donateurs. Elk jaar verbinden we hier een thema aan. We hebben al eens het thema ‘musical’ gehad, maar ook ‘film’ of ‘Fryslân’ zijn thema’s geweest. Dit jaar is het thema ‘Afrika’. Een lid van de brassband is net teruggekomen van vrijwilligerswerk in Afrika en daardoor sluit dit thema daar dit jaar mooi op aan.

Naast het donateursconcert proberen we ieder jaar aan minstens twee concoursen mee te doen, begeleiden we verschillende kerkdiensten en houden we nog een aantal concerten. Het gezamenlijke jeugdorkest van Euphonia en Udi uit Oosternijkerk, ‘de Brassbengels’ genaamd, doet dit jaar voor het eerst mee met een concours, zij zullen op Schiermonnikoog uitkomen. Onze brassband heeft ook een eigen drumband, wat vrij uniek is. Daar zijn we ook enorm blij mee. De gehele vereniging telt in totaal zo’n vijftig leden, maar daar kunnen altijd nog mensen bij.

Stiekem kijken we alvast een beetje uit naar het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Afgelopen jaar hebben we ons 90-jarig jubileum gevierd met een concert met Die Twa, wat een waar muzikaal spektakel was.’