Achtkarspelen gaat peuterspeelzaalwerk aanbesteden

0
145

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen gaat het peuterspeelzaalwerk zo snel mogelijk aanbesteden. Voor dat voorstel stemde een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen donderdag. José van der Wiel (CDA) kwam met een motie daartoe: “Wij vinden dat meerdere aanbieders de kans moeten krijgen. Ook vinden we dat het goedkoper kan, maar met het behoud van de kwaliteit.”

Tegen het voorstel stemde de PvdA. Gerda Postma was er verbaasd over dat haar partij niet vroegtijdig ingelicht was over de motie. Ook wilde ze een onderzoek afwachten over de vraag of het werk echt goedkoper kan worden uitgevoerd. Zorgen waren er ook bij wethouder Klaas Antuma (CU). Hij zei een goede afweging te willen maken en daartoe een onderzoek af te willen wachten, dat in december uitkomt. “Laten we dan opnieuw kijken wat we gaan doen,” was zijn advies.

Daarop wijzigden de indieners de tekst van de motie, waardoor de wethouder niet meteen over hoeft te gaan tot aanbesteding, maar hem opdraagt dit zo snel mogelijk te doen. Volgens Van der Wiel is dit nodig. “Wij zien dat er veel onrust ontstaan is onder de ouders sinds het indienen van onze motie hierover in 2010. Ouders moeten nu steeds maar wachten wat er gebeurd.” Uiteindelijk stemde een meerderheid van de raad voor de motie.