De Man met de Hamer – Bote Bergsma

0
130
Man met de hamer - Bote Bergsma

Bote Bergsma

‘Met de bouw van een nieuw Multi Functioneel Centrum in Hardegarijp komt er een einde aan het tijdperk van dorpshuis de Schalmei. Ik ben al een tijdje vrijwilliger bij het dorpshuis en samen met andere vrijwilligers vond ik dat we het einde niet zomaar onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Al snel werden er plannen gemaakt voor een eindfeest. In eerste instantie stond deze gepland voor september dit jaar, totdat we te horen kregen dat het MFC waarschijnlijk in mei klaar zou zijn. Vanwege de verhuizing van bepaalde stukken van het interieur van de Schalmei konden we daarom het feest niet meer over de zomer heen tillen. Het feest zal nu plaatsvinden op 15 juni aanstaande.

De Schalmei is gedurende ongeveer 45 jaar een belangrijk onderdeel geweest in het dorpsleven van Hardegarijp. Menig vereniging heeft hier haar vergadering gehouden of gerepeteerd. Met name de laatste jaren is het een hele levendige plaats geweest waar veel te gebeuren was. Voor het feest is iedereen die zich betrokken voelt of heeft gevoeld bij het dorpshuis welkom. En dat zijn bijna alle Hardegarijpers. Bijna iedereen heeft hier wel eens een feestavond bijgewoond of met zijn of haar vereniging vergaderd.

Hoe de feestdag er precies uit komt te zien zijn we nog druk mee bezig. In ieder geval zal er een veiling van overbodig inventaris plaatsvinden, geven de Vrouwen van Nu een bijdrage in de vorm van een modeshow en er zal hoogstwaarschijnlijk ‘s avonds een band optreden. Voor de kinderen willen we ook iets leuks gaan doen. De grote lijnen zijn al uitgezet, maar over de precieze uitvoering zijn we nog druk aan het vergaderen.

Onlangs hebben we een oproep gedaan voor oude foto’s gemaakt in of rondom het dorpshuis. Deze willen we door middel van een diapresentatie tentoonstellen. Ook zijn we op zoek naar verhalen van mensen die vroeger betrokken zijn geweest bij de start van het dorpshuis. Destijds is er flink werk verzet om de Schalmei hier te krijgen. Nu dit tijdperk ten einde komt willen we stilstaan bij de mooie jaren die we hebben gehad. Een ieder is welkom om dit met ons te vieren.’