Eerste Friese kampioenschap drakenbootrace in Kollum

0
101

KOLLUM – Op zaterdag 22 juni wordt in Kollum voor de eerste keer in Fryslân de Friese kampioenschappen drakenbootraces georganiseerd. Tijdens het FK nemen dertig teams uit de hele provincie het tegen elkaar op. De wedstrijden worden gehouden in het Kollumer Kanaal, ter hoogte van de straat Molenhoek. Afgelopen jaar werd er voor het eerst een drakenbootrace gehouden in Kollum en dit bleek een groot succes. Toen deden er veertien teams mee. Voor de organisatie van het FK is een dommissie in het leven geroepen, de commissie Drakenbootfestival. Dat bestaat uit afgevaardigden van Plaatselijk belang Kollum, Ondernemersvereniging HIM, Activiteitenorganisatie APK en de gemeente Kollumerland c.a.

Mensen die graag willen deelnemen aan de eerste Friese kampioenschappen kunnen voor meer informatie terecht op www.drakenbootfestivalkollum.nl.