Feestelijke opening jubileumtentoonstelling Stichting Karakteristyk

0
123

BERGUM – Vanwege het 35-jarig bestaan van de Stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel wordt er op vrijdag 22 maart op feestelijke wijze een jubileumtentoonstelling geopend in het gemeentehuis in Bergum. De tentoonstelling, met het thema ‘Voorbeeldig’ geeft een overzicht van alle winnende panden van de Karakteristykpriis in de afgelopen jaren. De stichting is 35 jaar geleden in het leven geroepen om het cultureel erfgoed in de gemeente te beschermen en te behouden. Sinds 1982 wordt jaarlijks de Karakteristykpriis uitgereikt aan de eigenaar van het pand dat het meest ‘voorbeeldig’ is gerestaureerd en het streekeigene daarmee behouden heeft. De feestelijk opening van de tentoonstelling zal op vrijdag 22 maart 2013 worden verricht door wethouder G.H. Schippers in de hal van het gemeentehuis te Burgum. De aanvang is om 15:00 uur.

De tentoonstelling zal tot en met 20 april in het gemeentehuis te zien zijn.