Haal herinneringen op aan de stamtafel van Noordhorn

0
2530
Langestraat Noordhorn

NOORDHORN – Wie door de Langestraat van Noordhorn rijdt, beseft nauwelijks hoeveel winkels hier vroeger zijn geweest. Het was dè winkelstraat van het dorp. Melkboer H. Meerveld, ook voor een lekker stukje kaas, banketbakker M. van der Sluis en schoenhandel K. Zuur zijn slechts enkele van de hier ooit gevestigde middenstanders. Dit dorpsverleden komt tot leven aan de stamtafel op woensdag 20 maart om 20.00 uur in de Dörpsstee, het dorpshuis van Noordhorn. De avond is georganiseerd door de Werkgroep historie Noordhorn, een samenwerking van Dorpsbelangen Noordhorn en de Historische Kring Zuidhorn. Inwoners van toen en nu vertellen hoe het er aan toe ging. Het gesprek aan de stamtafel en met de belangstellenden wordt geleid door de hedendaagse groenteboer Arjan van Esch. Toehoorders en meepraters zijn van harte welkom. Entree voor deze stamtafel over de historie van Noordhorn is gratis, net als de koffie en thee. De Dörpsstee staat aan de Noorderweg 61 in Noordhorn.