In Beeld – Max de Haan

0
182
Max de Haan Gemeentebelangen Achtkarspelen

SURHUISTERVEEN – Gemeentebelangen Achtkarspelen wil dat er actie komt in het project Vierstromenland in Surhuisterveen. Volgens voorman Max de Haan moet het college snel met een oplossing komen voor de situatie, die nu al jaren speelt. Niet alleen vindt De Haan dat het plan vlot getrokken moet worden, maar ook zegt hij dat de huidige bewoners nu al meer woongenot moeten krijgen. De Haan: “De buurt wordt gebruikt als opslagplaats voor modder, stenen en gemaaid gras. Dat laatste ligt er nog steeds. Bewoners vinden dat ze zich nu al jaren constructief en begripvol hebben opgesteld richting de gemeente, maar ze worden nu letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd.” Volgens het raadslid moet vaart gemaakt worden met de plannen. “De noodbestrating moet eruit en de wijk moet aangepast worden zodat mensen er normaal kunnen leven. Speelvoorzieningen voor de kinderen ontbreken nog steeds. Dat kan gewoon niet.” Daarnaast wil De Haan weten of het contract met projectontwikkelaar Mega opengebroken kan worden. Volgens dat contract mag er niet gebouwd worden in het dorp tot de wijk vol zit. Uitzonderingen mogen alleen gemaakt worden voor projectbouw zoals starterswoningen en sociale huurwoningen. Wethouder Jan Lammers (CDA) heeft toegezegd naar de situatie te gaan kijken.