Meer dan twintig vrijwilligers in IJstijdenmuseum tijdens NL Doet

0
277
Buitenpost - NL Doet ijstijdenmuseum

BUITENPOST – In het kader van NL Doet hebben meer dan twintig vrijwilligers zich zaterdagmorgen ingezet voor het IJstijdenmuseum. Ook wethouder Klaas Antuma stak de handen uit de mouwen in het museum waar veel klussen waren te doen. De complete bibliotheek werd van de ruimte op de begane grond overgebracht naar de nieuwe verdieping. Alle vloeren werden geboend en de ramen werden gezeemd. Voorzitter Jan Kloosterman reikte na afloop aan iedere vrijwilliger een oorkonde en een bos rozen uit en bedankte hij hen voor hun inzet. Het IJstijdenmuseum heeft in de winter een grondige verbouwing doorgaan en zal op paasmaandag 1 april voor het eerst weer geopend zijn voor publiek tijdens het 18e Recreatierondje Achtkarspelen.