Politiek bezoekt basisscholen De Marne

0
108
leens school bezoek raadsleden

DE MARNE/LEENS – Zes basisscholen in de gemeente De Marne doen mee aan de Kindergemeenteraad. De kinderen leren tijdens dit drie maanden durende project van alles over de gemeente. Zo kregen ze onlangs een rondleiding door het gemeentehuis van niemand minder dan de burgemeester Koos Wiersma die het reilen en zeilen in deze spil van de gemeente uit de doeken deed. Afgelopen week werd de weg naar het uiteindelijke doel, een eigen raadsvergadering, vervolgt. De scholen werden allemaal bezocht door twee bestuurders. OBS De Lydinghe in Leens kreeg bezoek van wethouders Kor Berghuis en VVD-raadslid Johan van der Vis. Aan hun de taak alle vragen van de kinderen te beantwoorden en vooral tips te geven hoe de kinderen nu het beste een plan kunnen ontwikkelen om te presenteren op de raadsvergadering van de kindergemeenteraad. Op 26 april zullen alle scholen met een idee komen, waarvan er één uiteindelijk echt uitgevoerd wordt. Belangrijke vereisten hierbij zijn dat het plan gemeente-breed is en het liefst nog dit schooljaar uitvoerbaar. “Ja, dat is best lastig”, beaamt John Dijkstra, leerkracht van groep 8 van De Lydinghe. “Het is nu aan de kinderen om met een goed idee te komen. De komende weken zullen we hierover brainstormen.”