Spelweek Grijpskerk op zoek naar vrijwilligers

0
179
grijpskerk spelweek organisatie

GRIJPSKERK – De organisatie van de spelweek in Grijpskerk is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Niet voor in het bestuur, maar om te helpen bij de organisatie van het evenement, dat ieder jaar in het dorp plaatsvindt. In totaal zijn er zo’n vijf personen nodig. Enige eisen: je moet minimaal 17 jaar oud zijn en goed met kinderen om kunnen gaan.

Erik ’t Hoen is nieuw in het bestuur van de spelweek en is belast met het zoeken van nieuwe vrijwilligers. “Na een aantal jaren vrijwilliger geweest te zijn dacht ik: laat ik dit jaar eens gek doen.” Volgens ’t Hoen is het erg leuk om iedere keer de week te organiseren. “Wij zijn de grootste van Noord-Nederland. Daar hoort bij dat we veel mensen nodig hebben. Nu zijn we met twintig personen. Nog vijf erbij zou ideaal zijn.”

Naast de minimum leeftijd van 17 jaar en het goed met kinderen om kunnen gaan, is het volgens ’t Hoen belangrijk dat vrijwilligers zich verantwoordelijk gedragen. “Iedereen werkt met een eigen groepje van ongeveer tien tot vijftien kinderen. Je moet daarom heel flexibel zijn. Ook voorafgaand aan de spelweek. Bij het opbouwen hebben we ook hulp nodig. Het is vrijwillig, maar het brengt wel een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee.”

Mensen die zich aan willen melden kunnen dit doen via www.spelweekgrijpskerk.nl. Met hen wordt zo snel mogelijk contact opgenomen. ’t Hoen: “Op dit moment hebben we vooral vrijwilligers uit Grijpskerk, maar bijvoorbeeld ook eentje uit Lutjegast. Voor ons maakt het niet uit. Als je uit de buurt komt, dan is dat ook gezellig.”