Tytsjerksteradiel genomineerd voor E-award

0
1783

TYTSJERKSTERADIEL – De gemeente Tytsjerksteradiel is genomineerd voor een E-award. Deze award is in het leven geroepen voor Nederlandse gemeenten die bewoners stimuleren om elektrisch te rijden. 51 gemeenten namen deel aan de wedstrijd waarvan 9 gemeenten genomineerd zijn voor de prijs. De gemeente Tytsjerksteradiel laat toeristen tegen betaling in de elektrische auto’s rijden die gemeenteambtenaren tijdens hun vakantie niet gebruiken. Houkje Rijpstra, wethouder van Tytsjerksteradiel: ‘Het bespaart de gemeente én de toerist geld. Bovendien maken toeristen kennis met elektrisch rijden en zullen daardoor zelf ook sneller overgaan op elektrisch rijden.’ Op 28 maart zullen de gemeenten hun inzendingen presenteren aan de jury. De winnaar wordt bekend gemaakt op het congres van het Formule-E team op 30 mei. De E-award is een initiatief van Natuur & Milieu, in samenwerking met Stichting e-laad, het Formule-E team, het Ministerie van Economische Zaken en AgentschapNL.