Veel werk verzet bij Faunavisie tijdens NL Doet

0
1534
NL Doet Faunavisie

WESTERNIELAND – Ook Faunavisie, het opvangcentrum in Westernieland, deed afgelopen weekend mee aan NL Doet. Eigenaar Pim Lollinga kijkt terug op een geslaagd weekend. “Vrijdag waren we al vroeg klaar”, steekt hij van wal, “in eerste plaats omdat er zo hard gewerkt werd, maar ook omdat de bestelde boompjes er niet waren, deze kwamen zaterdag pas. Bovendien werd het kalf van ons ‘huis-ree’, Bambi, erg nerveus werd van alle vreemde mensen en het geluid van de motorzagen, en had ze zich behoorlijk beschadigd door het rennen. Het arme dier wist niet meer waar zich moest verstoppen.” Gelukkig houdt ze niks meer dan wat kale plekken over die straks al snel door haar zomervacht verborgen zullen worden. Al met al is er veel werk verzet in het weekend. “Er zijn meer dan 25 bomen gesnoeid, we hebben 300 inheemse boompjes, struiken en heesters geplant en twee kubieke meter grind naar het otter-/olieslachtofferverblijf gebracht. Dit is enorm veel werk en ik was daar zelf weken mee bezig geweest”, laat Pim dankbaar weten. “Inge (!), Ben, Peter W., Peter S., Jo, Lara, Anna, Olga, Jan W., Brandan, Michiel, Mieke, Dimitri Abels, Timo Boelens, Kris Feddema, Bo Tukker, Marijn en Ata; met mensen zoals jullie wordt de wereld weer sociaal en leefbaar.”