Volop geklust op Molen Fortuna

0
135

NOORHORN – Zaterdag 16 maart zijn een aantal klussen in en op Molen Fortuna aangepakt in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL DOET van het Oranjefonds. Een inwoonster van Noordhorn kwam mee met haar dochter, die met het werk een maatschappelijke stage voor school invulde. Zij hebben boven in de kap de kammen van de raderen in de bijenwas gezet. Molengids Gerda had op zich genomen om de fokwieken van groene aanslag te ontdoen; daarvoor moest zij zich inbinden in een ’klimgordel’ en zich steeds ‘zekeren’ aan het latwerk. Met Gerda was Chiel meegekomen om de wand van het kantoortje te schuren en molenaar Drewe heeft verder opgeruimd, zodat er weer veilig bezoekers ontvangen kunnen worden. Eerder deze maand hadden de molenaars al een ‘smeerbeurt’ aan de kruineuten van de kap gegeven. De molen is dus weer gereed voor draai- en maalwerk. En binnenkort zal de voorraad meel voor de verkoop ook weer aangevuld zijn. De komende tijd zullen nog heel wat uurtjes gaan zitten in het kleine onderhoud: het boenen van de fokwieken is nog niet afgerond en geschilderd moeten sommige delen ook nodig. Wie dus op komende zaterdagen zin heeft om de houden uit de mouwen te steken is heel erg welkom op molen Fortuna.