Zuidhorn organiseert informatiebijeenkomst over bestuurlijke toekomst

0
109

ZUIDHORN – De gemeenteraad van Zuidhorn organiseert op dinsdag 26 maart van 20.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst over de voor- en nadelen van een intergemeentelijke samenwerking, herindeling of ambtelijke fusie. De bijeenkomst is in zalencentrum Balk, De Gast 39 in Zuidhorn (inloop vanaf 19.45 uur). De gemeenteraad van Zuidhorn nodigt inwoners en andere belangstellenden van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is vrij toegankelijk en iedereen is welkom.

Doel van de informatiebijeenkomst is de inwoners en andere belangstellenden informeren over de voor- en nadelen van intergemeentelijke samenwerking, herindeling of ambtelijke fusie. Een aantal (ervarings)deskundigen belichten hun verhaal vanuit hun eigen standpunt. Dit zijn de heer Geertsema (onderzoeker RuG, financiële gevolgen herindeling), de heer Fraanje (lid Raad Openbaar Bestuur en medeonderzoeker Herindelingen Gewogen, 2008), de heer Schollema (burgemeester Pekela, ambtelijke fusie met Veendam), de heer Van de Nadort (burgemeester Ten Boer, samenwerking met Groningen), de heer Bolt (raadslid Oldambt, herindeling), de heer Hielema (oud-raadslid en oud–wethouder gemeente Zuidhorn) en de heer Pompe (oud-raadslid gemeente Zuidhorn). Aan de hand van stellingen vindt een debat plaats tussen de deskundigen en het publiek.