Automatiseringsproject BMW-gemeenten volledig afgerond

0
125

DE MARNE – Vorige week hebben de BMW (Bedum, De Marne, Winsum) gemeenten het omvangrijke automatiseringsproject afgelsoten. Per 1 mei van vorig jaar zijn alle automatiseringsmedewerkers van de drie gemeenten samen ondergebracht op één gezamenlijke afdeling in De Marne waarbij ook op technisch gebied alles geïntegreerd is. Alle activiteiten van de drie gemeenten op het gebied van automatisering en informatisering worden vanaf afgelopen jaar volledig samen uitgevoerd. Voor de nieuwe afdeling bij tijden een grote uitdaging, omdat de dienstverlening ongestoord door moest gaan tijdens de afgelopen fase van veranderingen. De optelsom van alle activiteiten in het eerste jaar heeft er toe geleid dat de kosten hoger zijn uitgevallen dan begroot. Per saldo gaat het over het jaar 2012 om een overschrijding van ongeveer € 190.000 voor de drie gemeenten. Het gaat voor een groot deel om eenmalige extra uitgaven. De colleges van de BMW-gemeenten informeren de gemeenteraden over de extra kosten voor het jaar 2012 en stellen de raden voor de tegenvaller in de jaarrekening 2012 te verwerken.