Finaleplaatsen voor Turnsters P&G en Turnlust

0
1869
P&G en Turnlust

LUTJEGAST/GROOTEGAST – Op 16 maart heeft trainster Ina Manakane-Vegelin weer fantastische resultaten geboekt met haar turnsters. Er werd in drie wedstrijdronden (nivo 6-9 verplichte en keuze oefenstof) gestreden om de medailles en om een plek in de finale op 1 juni in Stadskanaal.

In de eerste wedstrijdronde mochten Lotte van der Laan, Lois Schreuder, beide pupil 1 nivo 9, en Tess Schreuder, jeugd 8, laten zien wat ze konden. Ze eindigden alle drie bij de top 15 en mogen door naar de finale. In de tweede wedstrijdronde mochten er weer een aantal meiden aantreden:

Hannah Wijbenga, pupil 2 nivo 9, Renate Ytsma, senior nivo 6, en Corrien Hakvoort, jeugd 8. Hannah (7de plaats) en Corrien (5de plaats) kwamen niet in aanmerking voor een medaille maar hadden voldoende punten voor een finaleplaats op 1 juni. Renate turnde een hele goede en stabiele wedstrijd, mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen en is natuurlijk ook door naar de finale. Elise van der Laan, pupil 2 nivo 8, en Laura Solle, senior nivo 7, kwamen als laatste in actie. Elise blonk uit op sprong en werd daar eerste. Ze eindigde net niet op het erepodium maar had voldoende punten voor een finaleplaats. Laura Solle turnde een goede wedstrijd. Ze werd eerste op balk en ook de onderdelen sprong, brug en vloer werden goed gewaardeerd. Het resultaat was een derde plek en dus een bronzen medaille voor Laura.