Judovereniging Grootegast in Beilen en Bremen

0
304
Judo Grootegast Jeffrey 3e

GROOTEGAST – Afgelopen weekend mocht een aantal judoka’s van judovereniging Grootegast zich melden op de mat in Beilen. Als eerste mocht Jeffrey Bouwes, een fanatieke jongeman die de afgelopen tijd veel goede dingen heeft laten zien, zich bewijzen in de poule van -55kg. Hij verloor zijn eerste partije en won hij de daarop volgende drie partijen met een stel mooie verwurgingen. Zijn laatste wedstrijd wist hij helaas niet naar zich toe te trekken. Jeffrey mocht het podium verlaten met een mooie bronzen plak. Hieke Westerhof mocht daarna de mat op in de poule van -57kg. Zij won de eerste twee partijen werden na een paar mooie worpen al snel met Ippon, maar verloor de derde. Ze ging door naar de finalepoule en won deze beide wedstrijden wat haar een verdiende eerste plek opleverde. Marvin Koopmans begon in een sterke poule in de klasse tot 36kg. Hij won de eerste twee partijen, maar in de finalepoule werd het lastiger, en Marvin eindigde, op de 4e plaats.

Op dezelfde dag reisden Jesse Krekelaar en Gerben Boonstra af naar Bremen waar een prestigieus toernooi werd georganiseerd om tevens als meetmoment voor het EK te dienen. Gerben Boonstra is de afgelopen tijd vaker in het nieuws geweest door zijn goede prestaties, en hij mag zich sinds vorige week zelfs kampioen noemen van district Noord Nederland. In Bremen werd het niveau echter nog een tandje opgeschroefd. Voor Jesse eindigde het toernooi snel toen hij zijn tweede wedstrijd verloor. Gerben Boonstra verloor zijn eerste partij, maar mocht door naar de herkansing. Ook deze partij was een trapje te hoog, en voor Boonstra eindigde het toernooi daar.