Lammetjes aaien op de boerderij

0
261
Veenklooster - lammetjes aaien 2

VEENKLOOSTER – In de dorpen Kollumerzwaag en Veenklooster vond zaterdag de Paasexperience 2013 plaats. Rondom het thema ‘de Leeuw en het Lam’ waren vijfentwintig programma’s bedacht op vijftien locaties in de beide dorpen. Zo kon er op de boerderij van familie Roorda lammetjes geaaid worden, in de Paasbioscoop werden paasfilms vertoond, en er was een gelegenheidsrestaurant opgezet. In dit gelegenheidsrestaurant , met onder andere oranjekoek met suikerlammetjes en woestijnsoep met dadels werd ook uitleg gegeven over de Joodse Pesachmaaltijd. Hier was het zo druk dat er stoelen bij geplaatst moesten worden. ’s Avonds werden er verschillende concerten gegeven in de dorpskerk en de Grote Kerk. Als afsluiting trad de Johnny Cash-coverband Steaming Locomotives op waar meer dan honderdvijftig mensen op af kwamen. Vanwege de inzet van de vele vrijwilligers was het gehele programma gratis te bezoeken.