Marga Waanders

0
171
DSF_FRIE-p25

DOKKUM – De koningin had het al, maar nu heeft burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel het ook: een fake-account van een grappenmaker die zich voordoet als de eerste burger van de gemeente. Sinds afgelopen week wordt er op het account @Waanders0519 door een nog onbekend persoon ‘getweet’ uit haar naam. De reden: “Wegens gebrek aan activiteit bij @mcmwaanders nemen wij de taken van de Burgemeester van Dongeradeel via dit medium waar. Met een knipoog.” Meteen al in de eerste dagen liet de twitteraar goed van zich horen. “Dat wij zo weinig Tweets verzenden via @mcmwaanders komt inderdaad door de vertraagde #lente.. Onze excuses daarvoor!,” was te lezen op het account. Ook: “We hebben met #Koning #Winter afgesproken dat het op 1 april toch echt afgelopen moet zijn met dit koude weer, voor u burgers.” Duidelijk is dat de maker wil inspelen op de actualiteit met tweets als “Wij hebben enkele huishoudens in Dokkum afgesloten van het water, anders zijn wij bang dat we er straks niet meer bij horen! #Leeuwarden” en “Wij zitten een uur in het donker, voor uw aardbol burgers. #EarthHour”. Wat burgemeester Waanders zelf van haar fake-account vindt en of ze zelf weer actief gaat twitteren, is nog onbekend.