R. Ritzemastraat in Leens van bomen voorzien

0
1351
leens boomplantdag 4

 

LEENS – De R. Ritzemastraat in Leens is weer rijkelijk van nieuwe bomen voorzien. In het kader van de jaarlijkse Boomplantdag hebben leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in het dorp samen met burgemeester Koos Wiersma dertig bomen geplant. De kou deerde de kinderen niet en onder aanvoering van Eya Popeya van het poppen- en creaturentheater in Zoutkamp en Cees Overdevest, oud-medewerkers van de gemeente die al meer dan 25 jaar lessen over bomen verzorgd op de scholen, gingen ze enthousiast te werk. Het planten was niet alleen in het kader van de Boomplantdag gepland, want door de bouw van het winkelcentrum, moet het gebied opnieuw worden ingericht. Het inpassen van groenvoorzieningen vormt een wezenlijk onderdeel van het herinrichtingsplan.