Raad vraagt aandacht wethouder voor drugsproblematiek

0
141

De Wagt: “Ik heb niet het idee dat drugsoverlast hier aan de orde is”

GROOTEGAST – Wethouder Kor de Wagt (PvdA) heeft niet het idee dat binnen zijn gemeente sprake is van drugsoverlast onder jongeren. Dat zei hij afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering. Daar ondervroegen raadsleden de wethouder kritisch over de mogelijke gevolgen van de drugsproblematiek in buurgemeente Achtkarspelen.

Siebrand Douma (CDA): “De leeftijd waarop kinderen met dingen gaan experimenteren gaat steeds verder naar beneden. Er wordt al mee begonnen op de basisschool.” Wethouder De Wagt zei dit beeld niet te herkennen. “Ik heb contact gehad met de directeur van Westerwijs en hij heeft zijn locatiehoofden gevraagd of zij dit meegemaakt hebben, maar dat is niet zo. Ook heb ik geïnformeerd bij AOC Terra en de Woldborg. Op dit moment hebben zijn geen problemen met drank- en drugsgebruik. Wel is het zo dat bij AOC Terra een tijdje zwarte auto rondreed, van waaruit mogelijk drugs verkocht werden. Na dit gemeld te hebben bij de politie en extra surveillance is de auto verdwenen. Ze houden het nu goed in de gaten.”

Fractievoorzitters Ytsen van der Velde (VZ2000) en Harry van der Tuin (CDA) pleitten voor een harde aanpak, waarbij ook de buurgemeenten betrokken worden. Van der Tuin: “Mijn zoon gaat met de bus naar Groningen en op het station wordt hem praktisch iedere dag drugs aangeboden.” Van der Velde: “Opende ligt nog geen kilometer bij de invalsplek in Surhuisterveen vandaan. Die kinderen zitten samen op school. Misschien is het kwaad daar al geschied.”