Sanne Otter winnares van voorleeswedstrijd regio Noordoost Fryslân

0
355
Filmpje - voorleeswedstrijd kollum

KOLLUM – Sanne Otter van de IBS Prof. Casimir in Kollum is woensdagmiddag de winnares geworden van de voorleeswedstrijd die werd gehouden in de Colle in Kollum. Zij las een fragment uit het boek ‘Kappen’ van Carry Slee voor. Aan de wedstrijd deden zeventien deelnemers mee van verschillende basisscholen in Noordoost Fryslân. Rick Bergsma van de Burgerschool in Dokkum werd tweede, de gedeelde derde prijs was er voor Nienke Ytsma van de Kardinaal de Jongschool uit Nes en Fleur Rosa Braaksma van basisschool De Rank in Metslawier. Door de jury was er gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempowisselingen. Ook het contact met het publiek was een belangrijk onderdeel van de beoordeling. De winnares van de middag zal de regio Noordoost op 9 april vertegenwoordigen tijdens de Provinciale Finale in Theater de Skâns in Gorredijk. Mocht zij ook dan de jury weten te overtuigen van haar voorleeskwaliteiten dan zal zij ook deelnemen aan een landelijke finale in Utrecht. Filmpje 2 voorleeswedstrijd 2 Filmpje voorleeswedstrijd 3