Stakingen Prins Dokkum gaan door

0
171

DOKKUM – De acties bij Prins Dokkum tegen de verplaatsing van de werkzaamheden naar zusterbedrijven in Duitsland en Polen gaan onverminderd door. Tot nu toe hebben de acties niet de gehoopte vruchten afgeworpen. Inmiddels is er door het personeel 10 dagen gestaakt. Zij strijden tegen de verplaatsing van de werkzaamheden, voor een beter sociaal plan wanneer er toch ontslagen moeten vallen. Ondertussen wordt de relatie tussen de werknemers en directeur Odijk er niet beter op. In de nacht van maandag op dinsdag werden de spandoeken die door de vrouwen van de medewerkers van Prins Dokkum opgehangen waren weggehaald door een ingehuurd beveiligingsbedrijf. De volgende dag werden de hekken rondom het bedrijf even snel weer voorzien van nieuwe protestborden. Volgens CNV Bondgenoten reedt de directeur van Prins zelfs met zijn auto op stakende medewerkers in. Bij Prins Dokkum dreigen 34 mensen hun baan te verliezen, velen na tientallen jaren trouwe dienst.