Twee burgemeesters op bezoek bij Zonnehuis Wilhelmina Rustoord

0
145
DSK_STRK-p23

OPENDE – Elke maand komt er in het Zonnehuis Wilhelmina Rustoord in Opende een gast langs voor een ongedwongen bezoek, een praatje met de bewoners en om de gast een indruk te laten geven van hoe men woont in het rustoord. Donderdag kwamen er voor de verandering niet een, maar twee gasten langs voor een kopje koffie. Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast nam ook de burgemeester van Achtkarspelen, Gerben Gerbrandy mee om samen de bewoners van het Zonnehuis Wilhelmina Rustoord te bezoeken. In het Zonnehuis Wilhelmina Rustoord wonen namelijk ook veel oud-inwoners van de gemeente Achtkarspelen. De beide burgemeesters werden na een kopje koffie rondgeleid door het gebouw van de zorggemeenschap. Het Zonnehuis Wilhelmina Rustoord, gelegen op de grens tussen Groningen en Friesland, biedt ruimte voor 32 bewoners. Zij verblijven dagelijks in een van de huiskamers waar zij gezamenlijk koffie drinken, eten en waar zij deel kunnen nemen aan activiteiten. De burgemeesters maakten met verschillende bewoners even een praatje wat door de bewoners zeer op prijs werd gesteld. Zo praatten zij over de straten waar zij vroeger hadden gewoond en over de prachtige omgeving waarin het rustoord gevestigd is.